
Пишний пиріг з соковитою маковою начинкою і родзинками
Головною родзинкою цього смачного пирога є начинка з насиченим ароматним смаком. Перед приготуванням пирога, важливо правильно приготувати макову начинку. Найчастіше мак просто заливають гарячою водою і залишають настоюватися і розбухати, або доводять до кипіння і відціджують через дрібне сито. Готувати начинку з маку потрібно безпосередньо перед використанням, щоб зберегти її м'якість і пластичність. Додаткові інгредієнти, горіхи, мед, родзинки, ще більше збагачують начинку, роблять її більш соковитою і ароматною. Цей смачний пишний пиріг з соковитою маковою начинкою та родзинками зможе прикрасити будь-яке сімейне чаювання.
Інгредієнти
Борошно пшеничне
400 г.
Сир
250 г.
Молоко
200 мл.
Маргарин
100 г.
Мак
100 г.
Родзинки
100 г.
Горіхи лісові
100 г.
Цукор
80 г.
Фісташки
50 г.
Яйця
2 шт.
Дріжджі сухі
1 уп.
Пудинг ванільний
2 ст. л.
Цедра лимонна
0,5 ч. л.
Сіль
за смаком
Етапи приготування
01
У мисці змішати борошно, дріжджі, цукор, лимонну цедру і сіль.
02
У каструлі трохи нагріти молоко, потім викласти в нього маргарин і розтопити його.
03
Після цього додати сухі інгредієнти і 1 яйце. Вимісити тісто до стану, коли воно буде відлипати від каструлі. Потім прибрати його в тепле місце хвилин на 20.
04
Для начинки потрібно: сир розтерти з яйцем і пудинговою сумішшю. Додати родзинки, мак та лісові горіхи.
05
Тісто розкатати і викласти на нього начинку, але залишити краї вільними. Потім згорнути його рулетом і нарізати скибочками, товщиною близько 2 см.
06
Шматочки рулету скласти в роз'ємну форму, зрізом вниз і залишити на 15 хвилин.
07
У цей час розігріти духовку до 175°С.
08
Форму поставити в духовку і випікати близько години. Далі пиріг остудити і вийняти з форми. Прикрасити його фісташками і подавати.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів