
Соковита курочка в апельсинах
Курочка виходить дуже м'якою, соковитою з хрусткою скоринкою з пікантним смаком і апельсиновим ароматом. Ця курочка цілком може замінити вже звичну курку з яблуками. Готується досить просто, швидко, а найголовніше легко і корисно. Періодично, приблизно кожні десять хвилин, діставайте блюдо з духовки і поливайте соком, що виділився. Така курочка неодмінно прикрасить святковий стіл. На гарнір найбільш підходить картопля-пюре або відварена. Подають таку курку з сухим білим вином.
Інгредієнти
Курка
1,5 кг.
Апельсини
3 шт.
Часник
2 зубчики
Карі
1 ч. л.
Сіль
за смаком
Чорний мелений перець
за смаком
Столове біле вино
за смаком
Етапи приготування
01
Курку промити і розрізати на частини.
02
Часник очистити від лушпиння і натерти ним кожен шматочок курки.
03
Два апельсина нарізати кружечками. З третього апельсина вичавити сік у склянку.
04
До вичавленого соку додати карі, пару ложок столового білого вина. Потім посолити і поперчити за смаком.
05
Покласти в цю суміш курячі шматочки з апельсиновими колечками і залишити на 2-3 години.
06
Потім викласти шматочки курки в форму для випікання, залити маринованою сумішшю і між м'ясом викласти кружечки апельсина.
07
Форму поставити в духовку, розігріту до 200°С і випікати 40-50 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів