
Шоколадно-коньячний соус
Десерти з використанням шоколадно-коньячного соусу мають пікантний смак і насичений аромат. А все завдяки гармонійному поєднанню легкої гіркоти чорного шоколаду і дубових ноток коньяку. Такий соус універсальний в застосуванні. Його можна використовувати в якості начинки, глазурі або прошарку для будь-яких кондитерських (у тому числі і борошняних) виробів, подавати разом з морозивом і навіть використовувати для шоколадного фондю. Для приготування соусу можете взяти практично будь-який алкоголь (ром, апельсиновий або кавовий лікер) в будь-якій пропорції. Соус можна зберігати в холодильнику до одного місяця. В охолодженому вигляді він втрачає глянсовий блиск, стаючи матовим і густим.
Інгредієнти
Вершки
300 мл.
Чорний шоколад
250 г.
Цукор
50 г.
Вершкове масло
50 г.
Коньяк
50 г.
Етапи приготування
01
Помістити вершки, шоколад і цукор в невеликий посуд і поставити на маленький вогонь. Нагрівати 3 хвилини, перемішуючи, до розчинення.
02
Збільшити вогонь і закип'ятити. Додати вершкове масло і розмішати до повного розчинення.
03
Зняти з вогню, додати коньяк і знову перемішати. Дати злегка охолонути і розлити в стерилізовані баночки. Запечатати і остудити.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів