Печений інжир з червоним вином, горіхами і маскарпоне - Image

Печений інжир з червоним вином, горіхами і маскарпоне

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

Всім знайомий інжир – азіатська солодка ягода. Але мало хто знає, що цей цінний плід іменують і фігою, і смоковницею, і винною ягідкою. Фігове дерево настільки невередливе, що цей чагарник може чудово виростати в квартирі на підвіконні, а щасливий володар цієї рослини – насолоджуватися смаком свіжого плоду. Особливо приємний на смак печений інжир. Хрустка м'якоть, що тане в роті, і ніжна шкірка ароматного плода не залишить нікого байдужим. Скуштувати його Ви можете в пропонованому рецепті разом з червоним сухим вином, волоськими горіхами і італійським сиром маскарпоне. Прекрасний варіант низькокалорійного, вишуканого, а головне корисного італійського десерту.

Інгредієнти

Вино червоне сухе

200 мл

Оцет

10 мл

Цукор

100 г

Інжир

450 г

Горіхи волоські

50 г

Сир маскарпоне

100 г

Етапи приготування

01

Інжир помити і розрізати на половинки. У каструлю додати вино, оцет і цукор, поставити на середній вогонь. Варити, помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться. Потім додати в каструлю половинки інжиру і варити ще близько 5 хвилин.

02

Духовку розігріти до 190 градусів. Горіхи подрібнити в блендері. Перелити сироп з фруктами у форму для випічки, посипати горіхами і поставити в духовку. Запікати близько 25-30 хвилин. Потім дістати з духовки і дати охолонути протягом 15 хвилин. Викласти інжир на тарілки, полити соусом і прикрасити сиром.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Пана-кота з горгонзолою

Пана-кота з горгонзолою

4

30 хв