Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти вечірка духовка › Лимонні мафіни на кефірі
Лимонні мафіни на кефірі

Лимонні мафіни на кефірі

Такий смачний і ароматний десерт як мафін прийшов до нас із далекого XVIII століття завдяки майстерності англійських кондитерів. Саме в цей період виникла ідея випікати маленькі порційні кекси з різноманітними начинками. Назва випічки пішла від французького слова «moufflet», що означає «м'який хліб». Існує два різновиди мафінів: англійський (з використанням дріжджів) і американський (з розпушувачем або содою). Сьогодні пропонуємо Вам приготувати класичний англійський мафін, однак не простий: тісто замішується на кефірі, а в якості начинки використовується лимонна цедра. І не сумнівайтеся: лимонні мафіни підкорять навіть самих примхливих ласунів.

Кількість порцій 12
Час приготування 35 хв

  1. 1. Лимон — 1 шт.
  2. 2. Цукор — 300 г.
  3. 3. Яйце куряче — 3 шт.
  4. 4. Борошно пшеничне — 400 г.
  5. 5. Дріжджі сухі — 10 г.
  6. 6. Олія рослинна — 150 мл.
  7. 7. Кефір — 200 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Лимон помити, цедру натерти на дрібній тертці (повинно вийти близько столової ложки). Яйця збити з цукром. Потім додати олію, продовжуючи збивати, влити сік половини лимона і цедру.

  2. Борошно та дріжджі просіяти і додати в яєчну суміш. Все ретельно розмішати, додати кефір і ще раз розмішати. Духовку розігріти до 200°C. Тісто вилити у формочки (заповнювати на половину) і поставити їх у духовку. Випікати кекси близько 25 хвилин.