Грецька картопляна закуска з мигдалем і часником - Image

Грецька картопляна закуска з мигдалем і часником

Кількість порцій: 4Час приготування: 40 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

За своїм звичаєм грецька кухня славиться тим, що використовує у своїх рецептах досить багато овочів, мигдалю і оливок. Дана страва не містить м'яса. Але незважаючи на відсутність у ньому м'ясного білка воно досить поживне і корисне, завдяки вмісту в ньому таких корисних продуктів, як мигдалю, оливкової олії. Про користь картоплі говорити не доводиться, оскільки в українській кухні це основа основ і ми дуже багато про неї знаємо. Таким чином, ансамбль всіх зазначених у рецепті інгредієнтів у своєму з'єднанні дадуть неперевершений результат. І цей результат залишить тільки самі найяскравіші враження у вас.

Інгредієнти

Картопля

340 г.

Мигдаль

50 г.

Сухарі

100 г.

Часник

3 зуб.

Вода

100 мл.

Лимон

40 г.

Олія оливкова

50 мл.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Етапи приготування

01

Духовку розігріти до 180°C. Картоплю помити, очистити, нарізати шматочками і відварити в підсоленій воді до готовності. Злити воду і зробити з картоплі пюре.

02

Мигдаль і сухарі викласти на деко. Поставити в духовку на 10 хвилин і підсмажити. Часник очистити від лушпиння і подрібнити.

03

У блендері подрібнити сухарі, мигдаль, часник. Додати воду, лимонний сік і сіль. Додати в блендер пюре і оливкову олію. Ще раз подрібнити блендером до однорідної консистенції. Охолодити закуску, подавати з крекерами або чіпсами.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Чорнослив у шоколаді

Чорнослив у шоколаді

9

30 хв

Грецька картопляна закуска з мигдалем і часником – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua