Теплий шоколадний пудинг зі збитими вершками - Image

Теплий шоколадний пудинг зі збитими вершками

Кількість порцій: 6Час приготування: 50 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

Пудинг – традиційний англійський десерт – готують з цілком стандартного набору звичайних продуктів, який знайдеться на кухні у кожної господині. До речі, ідея приготування подібної страви (яку, до речі, не завжди роблять солодкою) народилася в голові у кмітливих і економних британок, які намагалися «утилізувати» продукти і страви, що залишилися з учорашнього дня. Так і з'явився на світ найніжніший і найсмачнішний десерт, який до цих пір користується популярністю далеко за межами батьківщини. Згідно англійським кулінарним традиціям пудинг є обов'язковим атрибутом різдвяного столу. Навіть, якщо сьогодні не святковий день, порадуйте рідних неповторним теплим шоколадним пудингом зі збитими вершками.

Інгредієнти

Шоколад чорний

170 г.

Масло вершкове

150 г.

Яйце куряче

6 шт.

Цукор

60 г.

Борошно пшеничне

60 г.

Вершки 33-35%

60 мл.

Етапи приготування

01

Розтопити шоколад, розламаний на шматочки, на водяній бані разом з вершковим маслом, нарізаним кубиками. Потім трохи охолодити. У трьох яєць відокремити білки від жовтків.

02

Збити міксером 3 яйця і 3 жовтки з цукром в пишну масу. Обережно додати шоколадну суміш в яєчну. Всипати просіяне борошно і довести тісто до однорідної консистенції.

03

Духовку розігріти до 180°C. Тісто вилити у формочки (заповнювати на половину) і поставити їх у духовку. Випікати суфле близько 17-20 хвилин. Вершки збити і прикрасити ними суфле.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Овочеве карі

Овочеве карі

1

20 хв

Теплий шоколадний пудинг зі збитими вершками – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua