Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти новий рік десерти › Новорічне печиво на ялинку
Новорічне печиво на ялинку

Новорічне печиво на ялинку

Коли на ступає холодна пора, хочеться хоч якось наблизити чарівництво і святковий настрій на передодні Нового року. Хто прикрашає будинок сніжинками, хто біжить купувати різні гірлянди та інші дрібниці. Але й кулінарія не поступається. І тому ми пропонуємо вам спекти святкове печиво, яким можна навіть прикрасити ялинку. Воно виходить дуже легке і пісочне. А головне, що це точно сподобається вашим діткам, і вони самі захочуть повісити печиво на ялинку, щоб потім самим же і з'їсти. Це може навіть перетворитися на хорошу забаву. Дитина точно не поранить такими "іграшками", але буде пишатися, що допомагала вам прикрасити святкову ялинку.

Кількість порцій 8
Час приготування 40 хв

  1. 1. Масло вершкове — 50 г.
  2. 2. Цукор — 150 г.
  3. 3. Яйця — 2 шт.
  4. 4. Мед — 2 ст. л.
  5. 5. Сметана — 30 г.
  6. 6. Імбир мелений — за смаком
  7. 7. Кориця мелена — за смаком
  8. 8. Борошно — 600 г.
  9. 9. Розпушувач тіста — 1 ч. л.
  10. 10. Кип'ячена вода — 3 ст. л.
  11. 11. Цукрова пудра — 100 г.
  12. 12. Харчові барвники (різні кольори) — 3 пачки
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розтерти масло з медом, додати цукор, сметану і яйця, перемішати.

  2. Додати в масу спеції. Борошно змішати з розпушувачем тіста і додати також в масу.

  3. Замісити тісто і залишити його в холодильнику на 40 хвилин.

  4. Тісто розкачати в пласт товщиною близько 3 міліметрів, за допомогою формочок вирізати фігурки, зробити зверху отвір для стрічки.

  5. Отримані фігури викласти на деко, викладене папером для випічки і запікати 10 хвилин при температурі 180°C.

  6. Перемішати цукрову пудру з 3 ст. л. звичайної кип'яченої води. Повинна вийти не густа, але, в той же час, і не рідка маса. Потім розділити її на частини, залежно від того, скільки різних кольорів харчових барвників. У кожну частину додати по одному кольору харчового барвника і ретельно перемішати.

  7. Печиво розмалювати зверху отриманою глазур'ю.

  8. Дати печиву підсохнути і повісити на ялинку.