Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти травневі свята овочі › Рулетики з баклажанів
Рулетики з баклажанів

Рулетики з баклажанів

Ця ніжна і надзвичайно смачна закуска – один з непереможних хітів серед застільних страв. І, загалом-то, зрозуміло чому: готується швидко і виглядає дуже ефектно. До того ж вона досить ситна, неважка для шлунка і має чималу поживну цінність, на відміну від майонезних салатів і жирної ковбаски. Варто лише зазначити, що така легка закуска прекрасна і сама по собі, і в якості літнього обіду, наприклад. Зелень, часник, волоські горішки і сир – поєднання абсолютно безпрограшне. Спробуйте незрівнянні рулетики з баклажанів і переконайтеся в цьому самі. Що стосується основи начинки – сиру, то його можете замінити на будь-який м'який вершковий сир. Любителі «погостріше» можуть додати перчик чилі.

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Баклажани — 3 шт.
  2. 2. Базилік — 1 невеликий пучок
  3. 3. Петрушка — 1 невеликий пучок
  4. 4. Часник — 2 зубчики
  5. 5. Волоські горіхи (очищені) — 1 склянка
  6. 6. Хмелі-сунелі — 1 ч.л.
  7. 7. Винний оцет — 1 ст.л.
  8. 8. Сир — 300 г
  9. 9. Оливкова олія — 1 ст.л.
  10. 10. Рослинна олія для смаження — 2 ст.л.
  11. 11. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Баклажани розріжте вздовж на пластини товщиною 0,5 см, посоліть.

  2. У сковороді розігрійте олію і обсмажте пластинки баклажанів з двох боків до рум'яності.

  3. У блендері подрібніть листя базиліка і петрушки.

  4. Введіть часник і оливкову олію і продовжіть подрібнення.

  5. Потроху підсипайте в блендер волоські горіхи і продовжуйте перемелювати, поки всі вони не будуть подрібнені.

  6. Отриману масу приправте хмелі-сунелі і бальзамічним оцтом, перемішайте.

  7. Сир розімніть виделкою або перетріть до пастоподібного стану блендером (залежить від бажаної текстури сиру). Додайте дрібку солі.

  8. З'єднайте зелень, перемелену з волоськими горіхами, і сир, все добре перемішайте.

  9. Викладіть цю начинку на кожну пластинку обсмаженого баклажана і загорніть їх у рулетики.

  10. Готові баклажани подавайте, прикрасивши страву зеленню, ягодами журавлини або зернами граната.