Пеновані з сулугуні - Image

Пеновані з сулугуні

Кількість порцій: 4Час приготування: 20 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Пеновані - це вид хачапурі, традиційна страва грузинської кухні, яка готується з листкового тіста з начинкою з сиру, випікається в духовці і подається як гаряча закуска. Сир сулугуні для начинки необхідно натерти на крупній тертці. Яйця в начинку додаються для зв'язування, а м'яке вершкове масло - для пом'якшення смаку. Якщо хочете, щоб рум'яна скориночка на пеновані була рівномірною, під час випічки в духовці періодично повертайте пеновані навколо своєї осі. Щоб надати готовому виробу більш м'який смак і більш апетитний зовнішній вигляд, можна змастити його зверху вершковим маслом. Пеновані традиційно подають відразу після випічки і їдять теплими.

Інгредієнти

Тісто листкове дріжджове

500 г.

Сир сулугуні

200 г.

Масло вершкове

4 ч. л.

Яйце куряче

1 шт.

Етапи приготування

01

Тісто розморозити при кімнатній температурі, розрізати на 4 частини.

02

Присипати стіл борошном, розкачати кожен шматочок тіста рівномірно в усі сторони, до розміру аркуша А4.

03

Сир змішати в мисці з розм'якшеним маслом і яйцем, перемішати. Викласти начинку з сиру в центр кожного шматка тіста.

04

Загнути краї до центру, утворивши конверт. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці до 220°C протягом 10 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Пеновані з сулугуні – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua