Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти травневі свята обід › Компот із груш
Компот із груш

Компот із груш

Ще в XVIII столітті на Русі знали і любили варити солодкий напій із фруктів і ягід. Тоді він ще вважався святково стравою, яку варили спеціально до святвечора. Тільки готували його із сухофруктів. Відповідно, і називали його узвар. Напій зі свіжих фруктів з'явився трохи пізніше. Спочатку його почали готувати в Європі. Тому й саме слово "компот" - французького походження. Зараз компот - це смачний безалкогольний напій, солодкий і легкий. Він добре втамовує спрагу і взагалі збагачує організм вітамінами, які є в фруктах, зокрема, у грушах. У ній дуже багато вітамінів С, B1, Р, РР, а також каротину і невелика доза цукру.

Кількість порцій 6
Час приготування 40 хв

  1. 1. Груша — 4 шт.
  2. 2. Лимонна кислота — щіпка
  3. 3. Цукор — 150 г.
  4. 4. Вода — 2000 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Промити ретельно груші, порізати на тонкі часточки і видалити серцевини.

  2. Налити в каструлю води, всипати цукор і лимонну кислоту і поставити каструлю на плиту.

  3. Як тільки вода закипить, додати порізані груші і знову дочекатися, щоб вода закипіла.

  4. Варити компот ще 10 хвилин.

  5. Остудити компот і можна подавати.