Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти травневі свята пісні страви › Квасоля по-індійськи «Rajma Masala»
Квасоля по-індійськи «Rajma Masala»

Квасоля по-індійськи «Rajma Masala»

Квасоля сама по собі дуже корисна. У ній міститься багато білка, клітковини і крохмалю. Також квасоля - джерело вітамінів групи В. Тому її потрібно вживати в своєму раціоні частіше, ніж більшість це робить. Багато дітей не люблять квасолю, та й не кожен дорослий може цим похвалитися. Тому пропонуємо вам цікавий варіант готування цього простого продукту. Приготувавши квасолю по-індійськи, ви чудово подасте цей простий продукт сімейства бобових. Корисна і поживна страва з пряним ароматом. Прекрасно підійде на обід як самостійна страва або ж як доповнення до гарніру. Крім цього, використовувати можна і свіжу квасолю, і консервовану.

Кількість порцій 3
Час приготування 40 хв

  1. 1. Червона квасоля — 1 ст.
  2. 2. Гвоздика — 2-3 шт.
  3. 3. Сіль — за смаком
  4. 4. Паста каррі — 3/4 ст.
  5. 5. Морква (терта) — 0.5 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вимити боби і замочити у воді (3 склянки води) на ніч або на 6-8 годин.

  2. Потім злити всю воду, що залишилася і наново додати прісної води (4 склянки), покласти туди гвоздику, посолити і поставити на вогонь. Варити до готовності, поки квасоля не стане м'якою, при необхідності додати ще води.

  3. Як тільки квасоля стала м'якою, додати тертої моркви, каррі і дати закипіти, потім вимкнути.

  4. Подавати можна з рисом або як самостійну страву.

  5. Можна використовувати консервовану квасолю, в такому випадку замість склянки червоної квасолі потрібно 2 банки консервованої.