
Хумус з кабачка
Хумус прийшов до нас з Близького Сходу. Там він означає закуску-пюре з нуту - рослини з родини бобових. Традиційно хумус подають як закуску або соус до чого-небудь. Зазвичай це холодна закуска до лавашу або до хліба. У нашому варіанті ми пропонуємо хумус з кабачка. Готувати таку страву простіше, тому що кабачки легко знайти в будь-якому магазині, а на смак вона виходить не гірше. Цю закуску легко зробити, вона не вимагає багато зусиль і серйозної майстерності в кулінарії. А насолоджуватися приємним смаком хліба з таким соусом можна дуже довго. Порадуйте своїх домашніх приємним і корисним соусом з кабачків.
Інгредієнти
Кабачки
350 г.
Кунжут
3 ст.л.
Кмин
1 ч.л.
Часник
2 зуб.
Лимон
60 г
Олія оливкова
40 мл
Сіль
за смаком
Етапи приготування
01
Для початку подрібнити в блендері кунжут до стану борошна. Часник дрібно нарізати. За бажанням часник можна подрібнити в блендері або просто вичавити сік часникодавкою.
02
Кабачки помити і очистити, нарізати на шматки. Нарізаний кабачок і інші інгредієнти покласти в чашу блендера. Також до маси можна додати кілька ложок води.
03
Збивати всі інгредієнти до однорідної маси. Коли вийде однорідний крем, додати за смаком лимонний сік і сіль. Перекласти в банки і зберігати в холодильнику. Готовий хумус подавати з трохи підсушеним хлібом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів