
Суп-пюре із квасолі з часником
Навряд чи хтось стане сперечатися, що в щоденному раціоні людини обов'язково повинні бути присутніми перші страви. І не важливо: солянка це або харчо, суп або борщ, зварені на м'ясному або овочевому бульйоні, легкі і дієтичні або ситні і калорійні. Хочеться поділитися з Вами чудовим рецептом супу-пюре із квасолі з часником. Спробувавши цей смачний, ніжний і ситний (не дивлячись на відсутність м'яса) супчик, Ви гідно оціните бархатисту кремову текстуру, приємний, злегка вловимий часниковий аромат і хрусткі крутони, запечені з ніжним сиром і паприкою. Всі інгредієнти, що гармонійно поєднуються між собою, створюють неповторну симфонію смакових ноток, яка нікого не залишить байдужим.
Інгредієнти
Часник
3 головки
Оливкова олія
1 ст. л.
Вершкове масло
15 г.
Морква
2 шт.
Селера
2 стебла
Цибуля-порей
1 стебло
Курячий бульйон
800 мл.
Картопля
2 шт.
Консервована біла квасоля
300 г.
Багет
100 г.
Сир твердий
100 г.
Паприка
1 ч. л.
Етапи приготування
01
Розігріти духовку до 180°С. Скропити головки часнику оливковою олією і запікати 20 хвилин.
02
Моркву, селеру, картоплю і цибулю - порей середньо нарізати. Сир натерти на тертці. Розтопити вершкове масло в каструлі на середньому вогні і тушкувати моркву, селеру і цибулю- порей, помішуючи, 15 хвилин.
03
Влити бульйон і 2 склянки води. Накрити кришкою і дати закипіти. Зменшити вогонь і варити 30 хвилин.
04
Відрізати денця часникових головок і видавити м'якоть в суп. Додати картоплю і варити на середньому вогні 10 хвилин.
05
Додати квасолю. За допомогою блендера збити суп.
06
Викласти шматочки багета на застелений фольгою деко. Скропити оливковою олією і засмажити 3 хвилини, до злегка золотистого відтінку. Змішати сир з паприкою і посипати цією сумішшю крутон. Тримати в духовці ще 3 хвилини.
07
Подавати суп, розлив в порційні тарілки, поклавши зверху по крутону.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів