
Штрудель з грушами
Легкий пиріг (так ми називаємо "штрудель") завоював любов слов'ян своїм соковитим і кисло-солодким смаком. Штрудель родом з Австрії. Він буває сирним, горіховим і з різними фруктовими начинками. Як правило, яблучний вважається класичною, традиційною стравою, але штрудель із грушами вийде ні трохи не гірше. Любителям солодкого поза сумнівом захочеться внести свої корективи в цей рецепт, і будь ласка... Варіантів багато, кращий з них - додати в рулет шоколад. Доповнень безліч до цього десерту, це можуть бути горіхи, родзинки, мак. Досконалий смак підкреслять прянощі, ми обрали корицю. Цей штрудель заслужено займе своє місце в топ-5 кращих десертів для вашої сім'ї. Ось побачите!
Інгредієнти
Борошно
250 г.
Оливкове масло
3 ст. л.
Яйце
1 шт.
Вода
100 мл.
Сіль
щіпка
Вершкове масло
150 г.
Груша
1,5 кг.
Лимон
1 шт.
Панірувальні сухарі
150 г.
Родзинки
100 г.
Кориця
2 ч. л.
Етапи приготування
01
Борошно просіяти на поверхні. Зробити заглиблення, посолити і вбити яйце. Додати оливкової олії 1 ст. л. і півсклянки теплої води (додавати поступово). Вимісити тісто.
02
Після того, як вийде еластичне тісто, розділити його на 2 частини і сформувати дві кульки. З другого зробити перепічку, збризнути 1/2 ст. л. оливкової олії. З першою виконати те ж і накрити нею першу перепічку. Знову все перемішати, до повного поглинання олії.
03
Полити тісто олією, узяти миску і накрити його. Потім приступити до груш.
04
Чисті груші порізати на дрібні шматочки, посипати цукром, цедрою лимона, корицею. Сюди ж додати замочені родзинки. Перемішати.
05
Тим часом, вершкове масло розтопити на сковороді і обсмажити панірувальні сухарі до золотистого кольору.
06
Дуже тонко розкачати тісто. Змастити листи олією і посипати панірувальними сухарями, не доходячи до краю. Викласти начинку з груш. Потім скручуючи тісто, сформувати рулет.
07
Змастити вершковим маслом майбутній штрудель і помістити його в духовку, розігріту до 200ºС. Випікати 40 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів