
Драники (деруни) з грибами
Навіть самими звичайними стравами нашої з вами улюбленої рідної кухні можна дивувати своїх рідних смачними приготуваннями. Особливо це добре вийде у вас, якщо ви останнім часом постійно шукали все нові рецепти вигадливих страв, справляли враження на своїх рідних і навіть гостей новими і ще нечуваними стравами. Тепер можна і щось більш народне придумати. Наприклад, деруни з грибами. По-перше, напевно, багато хто вміє і знає як робити їх ще з дитинства. Але нагадати зайвий раз ніколи не буває. По-друге, якщо додати до них грибочків, вийде абсолютно новий смак, який напевно запам'ятається вам надовгий час.
Інгредієнти
Картопля
700 г
Гриби
300 г
Цибуля ріпчаста
80 г
Яйце куряче
2 шт.
Борошно пшеничне
3 ст.л.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Сметана
300 г
Рослинна олія
30 мл
Етапи приготування
01
Картоплю почистити, помити і натерти на дрібній тертці. Додати сіль і перець за смаком. Трохи віджати картоплю і вилити зайву рідину.
02
Гриби помити, нарізати кубиками. Цибулю очистити від лушпиння, дуже дрібно нарізати. Гриби обсмажити разом з цибулею до золотистого кольору на невеликій кількості олії.
03
Змішати картоплю з грибами та цибулею, добре перемішати. Додати в масу просіяне борошно і яйця. Все перемішати до однорідної консистенції.
04
На сковороду налити трохи олії, добре розігріти. Столовою ложкою викласти деруни. Обсмажувати з двох сторін до готовності до золотистої скоринки. Подавати зі сметаною. За смаком можна додати зелень. Так само замість сметани можна використовувати грибний соус.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів