
Сливовий крем
Нижче представлений рецепт універсального десерту «на всі випадки життя» – сливового крему. Чим зумовлена така універсальність? Тим, що його можна використовувати в безлічі страв. Сливовий крем можна подати як окремий десерт, прикрасивши листочком м'яти і свіжими сливами. Він може виступити в ролі соусу для будь-якого фруктового салату. Сливовий крем ідеально підійде для прошарку торта або ж для прикраси фруктових пирогів, кексів, печива ... А ще кожен раз цей крем можна готувати по-новому. До нього не зайвим буде додати мускатний горіх або корицю, ваніль або гвоздику, трохи мигдалю або фісташок.
Інгредієнти
Сливи
750 г
Сік яблучний
100 мл
Лимон
1 шт.
Цукор
40 г
Яйце куряче
3 шт.
Вершки
250 мл
М'ята
50 г
Етапи приготування
01
Сливи помити, нарізати на половинки і видалити кісточки. Нарізати сливи дрібними кубиками, покласти в каструлю і додати до них яблучний сік. Варити сливи на невеликому вогні близько 20 хвилин, а потім подрібнити блендером або протерти через сито.
02
Додати до пюре зі слив лимонний сік і цедру лимона, перемішати і нагріти. Яйця з цукром збити міксером до стану піни. Додати до яєць гаряче пюре і ще раз добре збити. Поставити на вогонь і довести до кипіння, потім відразу вимкнути вогонь. Готовий крем охолодити (він повинен трохи загуснути).
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів