
Мафіни з шматочками яблук, волоськими горіхами і корицею
Деякі досі вважають, що мафіни – складна в приготуванні випічка, яка просто не підвладна недосвідченим господаркам. Насправді, це лише стереотип. Спекти мафіни – справа нехитра: потрібно лише змішати інгредієнти в однорідну масу, вилити у формочки і через півгодини можна з гордістю зустрічати гостей. Такий простий і швидкий рецепт займе гідну позицію у Вашій домашній кулінарній книзі. Класичне поєднання стиглих яблук і пряної кориці зустрічається у великій кількості рецептів десертів і випічки. Пропонований варіант мафінів – не виняток. Прекрасне доповнення у вигляді волоських горіхів насичує свіжоспечений мафін приємним горіховим ароматом і робить випічку по-своєму незвичайною.
Інгредієнти
Яблука
120 г.
Цукор
200 г.
Борошно пшеничне
400 г.
Сода
10 г.
Кориця мелена
4 г.
Горіхи волоські
50 г.
Яйце куряче
2 шт.
Молоко
200 мл.
Масло вершкове
100 г.
Етапи приготування
01
Яблука помити, очистити, частину яблука нарізати кубиками (3/4), а іншу частину - тонкими скибочками. Змішати просіяне борошно, соду, корицю, цукор, яблука, горіхи.
02
Вершкове масло збити з яйцями в пишну масу. Додати молоко і ще раз трохи збити. Обережно з'єднати обидві суміші і довести тісто до однорідної консистенції.
03
Духовку розігріти до 200°C. Тісто вилити у формочки (заповнювати на 3/4), зверху викласти скибочки яблук і поставити їх у духовку. Випікати кекси близько 20 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів