Кураб'є персидське - Image

Кураб'є персидське

Кількість порцій: 4Час приготування: 40 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

Кураб'є - це спеціальний вид печива, яке таке популярне на Сході. Кажуть, що етимологія цього слова може належати як до турецької, так і до арабської мови. І перекладається як "солодощі, зроблені з борошна, цукру і рослинної олії і випечені в духовці ". Так, ось такий довгий переклад одного слова. Існує навіть легенда, як кураб'є з'явилося на світ. Одного разу в палаці султана вкрали всі продукти, з яких виготовляли традиційні солодощі. Тоді слуга просто взяв борошно, яйця, цукор і масло, трохи шафрану і посипав пудрою. Так і з'явилася досить проста, але така популярна страва на Сході. До речі, бажано завжди додавати шафран або корицю для аромату.

Інгредієнти

Борошно пшеничне

580 г.

Масло вершкове

350 г.

Пудра цукрова

150 г.

Джем абрикосовий

40 г.

Яйце куряче

1 шт.

Етапи приготування

01

Вершкове масло збити з цукром в пишну масу. Додати яйце і ще трохи збити. Всипати просіяне борошно і довести тісто до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 200°C.

02

Деко застелити пергаментним папером. Викласти тісто в кондитерський мішок і витиснути на деко печиво. У центр кожного покласти трохи джему. Поставити в духовку і випікати кураб'є  близько 20 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Овочеве карі

Овочеве карі

1

20 хв

Кураб'є персидське – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua