Запечений гарбуз і картопля з курячим філе - Image

Запечений гарбуз і картопля з курячим філе

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 год 40 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Можете сьогодні порадувати себе і своїх близьких цією прекрасною, смачною і ситною стравою із запеченого гарбуза і картоплі з курячим філе. Готується страва досить просто, але це не заважає їй бути дуже смачною і ситною, а найголовніше корисною. Гарбуз - надзвичайно корисний продукт. При зовсім невисокій калорійності вітамінів та поживних речовин у ній стільки, що вона прекрасно підходить для дієтичного харчування. Тому такою стравою ви не тільки вб'єте голод, а й принесете дуже велику користь організму. Дана страва вживається в якості самостійної, так як всі інгредієнти взаємно доповнюють один одного. Тут є і гарнір - картопля, і м'ясо - куряче філе. Приємного апетиту!

Інгредієнти

Картопля

500 г.

Гарбуз

400 г.

Куряче філе

300 г.

Сир

50 г.

Часник

4 зубчика

Лимонний сік

1 ст. л.

Приправа хмелі-сунелі

1 ч. л.

Соняшникова олія

2 ст. л.

Сіль

за смаком

Чорний мелений перець

за смаком

Етапи приготування

01

Очистити гарбуз від шкірки і порізати досить великими шматочками.

02

Картоплю почистити і порізати шматочками, трохи меншими ніж гарбуз.

03

Потім почистити часник і порізати його тонкими пластинками.

04

Змішати картоплю зі шматочками гарбуза. Додати 1 ст. л. соняшникової олії, хмелі-сунелі, сіль і перець. Все ретельно перемішати, щоб всі овочі покрилися спеціями та олією.

05

Викласти овочі в форму для запікання рівномірним шаром, а зверху розкласти пластинки часнику.

06

Форму для випікання загорнути у фольгу і поставити в розігріту до 200°C духовку. Випікати протягом 30-50 хвилин до м'якості овочів.

07

Філе необхідно порізати уздовж волокон на порційні пластинки і покласти його в миску.

08

Додати в миску 1 ст. л. лимонного соку і 1 ст. л. соняшникової олії. Посолити і поперчити за смаком, ретельно перемішати і залишити маринуватися на 20 хвилин.

09

Сир нарізати пластинками так, щоб їх кількість збігалась з кількістю шматочків філе.

10

Коли філе замаринується, дістати з духовки форму з овочами і зверху розкласти пластинки філе. Потім знову обернути фольгою і повернути в духовку. Готувати приблизно 20-25 хвилин.

11

Після чого повністю зняти фольгу, на філе розкласти пластинки сиру, і знову повернути в духовку на 5-10 хвилин до розплавлення сиру.

12

На порцію подавати шматочок курячого філе на подушці з овочів.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Запечений гарбуз і картопля з курячим філе – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua