Кутаби із зеленню - Image

Кутаби із зеленню

Кількість порцій: 12Час приготування: 2 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Кутаби із зеленню - традиційна страва азербайджанської національної кухні, що представляє собою пиріжки-коржі, для начинки яких використовується найрізноманітніша зелень. У запропонованому рецепті це щавель, шпинат і кріп. Крім цього в дрібно нарізану зелень додаємо обсмажену на вершковому маслі ріпчасту цибулю. Начинка готова! Як і грузинські хачапурі, кутаби смажаться на сухій (без масла) сковороді. Приготовлені кутаби бажано відразу ж змастити вершковим маслом. Щоб вони не остигали і залишалися м'якими, кладіть кутаби у відповідну ємність, яку накрийте зверху рушником або кришкою. Подавати кутаби краще гарячими.

Інгредієнти

Борошно

2 ст. л.

Сіль

1/2 ч  л.

Вода

125 мл.

Щавель

2 пучка

Шпинат

1 пучок

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Кріп

1 пучок

Вершкове масло

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Етапи приготування

01

Зелень промити і обсушити. Цибулю очистити. Борошно висипати в миску, додати сіль і воду, замісити тісто. Загорнути тісто в плівку і залишити на 30 хвилин.

02

Ріпчасту цибулю нарізати тонкими півкільцями і обсмажити на вершковому маслі до злегка золотистого кольору. Охолодити.

03

Просушену зелень перебрати і відокремити стебла від листочків, листочки посікти. У зелень додати смажену цибулю, сіль і перець. Добре перемішати.

04

Тісто розділити на однакові шматочки і кожен розкачати в тонкий корж, посипаючи невеликою кількістю борошна. За допомогою тарілки діаметром 20-22 см. і ножа вирізати кола.

05

На один край коржа покласти зелень, накрити вільною частиною коржа і защипнути ретельно край.

06

Розігріти сковороду без олії і обсмажити кутаб з двох сторін по 2 хвилини з кожного боку.

07

Обсмажені кутаби змастити розтопленим маслом.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв