Заварне тісто - Image

Заварне тісто

Кількість порцій: 5Час приготування: 14 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Ви любите ніжні еклери? А солодкі заварні булочки? Для всього цього вам потрібне заварне тісто, на приготування якого підуть лічені хвилини. Також вам необхідно всього декілька доступних гаманцю інгредієнтів і гарний настрій. Тісто легко може приготувати навіть починаюча господиня. Головне правило при приготуванні тіста - це велика кількість води, від якої тісто, власне, і стає таким повітряним. Маючи під рукою таке тісто, ви можете сміливо наповнити його заварним або масляним кремом і влаштувати своїм рідним свято посеред тижня. Експериментуйте, пробуйте щось нове, не бійтеся помилитися, і отримуйте щедрі компліменти!

Інгредієнти

Мука

95 г.

Сіль

щіпка

Вершкове масло

75 г.

Яйце

2 шт.

Вода

215 мл.

Етапи приготування

01

У каструлю з товстим дном покласти масло і влити 215 мл. води.

02

Довести до кипіння так, щоб до того моменту, коли вода закипить, масло вже повністю розчинилося.

03

Коли рідина закипить, всипати відразу все борошно (попередньо просіяне) і зняти каструлю з вогню.

04

Діючи як можна швидше, добре перемішати тісто дерев'яною ложкою: скоро воно стане густим і буде відставати від країв каструлі. Тісто посолити.

05

Опустити каструлю на одну третину в миску з холодною водою, щоб охолодити суміш.

06

Збити в окремому посуді яйця.

07

Коли суміш охолоне, влити яйця невеликими порціями, не перестаючи збивати. Якщо яйця великі, вам можуть не знадобитися всі - стежте за консистенцією тіста: у готовому вигляді воно має бути еластичним і гладеньким.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Заварне тісто – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua