Ягня з м'ятним песто - Image

Ягня з м'ятним песто

Кількість порцій: 2Час приготування: 30 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Ягнятина - це вид м'яса, який є цінним продуктом харчування. У порівнянні з яловичиною або свининою в ньому набагато менше холестерину. За вмістом білка, амінокислот, вітамінів і мінералів цей продукт не поступається іншим видам м'яса. Ягнятину (на відміну від баранини) можна застосовувати і в дитячому, і в дієтичному харчуванні. М'ясо ягняти можна готувати самими різними способами. Запропонований у цьому рецепті спосіб приготування - запікання в духовці, яке здійснюється в два етапи: спочатку запікають ягнятину, натерту сіллю і перцем і змащену оливковою олією, а потім м'ясо змащують дуже ароматним м'ятним соусом песто і знову відправляють ненадовго в духовку. Подають м'ясо із соусом песто і гарніром.

Продукти для рецепту

Інгредієнти

Ягнятина Meat Time вирізка

600 г.

Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл

70 мл.

Сіль морська Carmencita крупна 80г

за смаком

Спеція Перець чорний мелений

за смаком

Волоський горіх

2 ст. л.

М'ята свіжа пучок 50г

1 пучок

Петрушка 70г

1 пучок

Часник

1 шт.

Сир Фета Світ Сир 45%

30 г.

Базилік зелений, шт

за смаком

Етапи приготування

01

Підсушити на сковороді волоські горіхи протягом декількох хвилин. Перекласти в чашу блендера, додати до горіхів подрібнену м'яту, петрушку, сіль, сир, часник, влити 60 мл. оливкової олії. Перемішати до однорідної маси.

02

Філе натерти сіллю і перцем, обмазати оливковою олією. Покласти м'ясо на розігріте деко, поставити в духовку на 20-30 хвилин.

03

За 4-5 хвилин до готовності, витягнути м'ясо, обмазати соусом песто з блендера, поставити в духовку до кінця приготування. Після духовки остудити м'ясо протягом 5 хвилин. Потім можна нарізати шматочками.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв