
Ягня з м'ятним песто
Ягнятина - це вид м'яса, який є цінним продуктом харчування. У порівнянні з яловичиною або свининою в ньому набагато менше холестерину. За вмістом білка, амінокислот, вітамінів і мінералів цей продукт не поступається іншим видам м'яса. Ягнятину (на відміну від баранини) можна застосовувати і в дитячому, і в дієтичному харчуванні. М'ясо ягняти можна готувати самими різними способами. Запропонований у цьому рецепті спосіб приготування - запікання в духовці, яке здійснюється в два етапи: спочатку запікають ягнятину, натерту сіллю і перцем і змащену оливковою олією, а потім м'ясо змащують дуже ароматним м'ятним соусом песто і знову відправляють ненадовго в духовку. Подають м'ясо із соусом песто і гарніром.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Ягнятина Meat Time вирізка
600 г.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
70 мл.
Сіль морська Carmencita крупна 80г
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Волоський горіх
2 ст. л.
М'ята свіжа пучок 50г
1 пучок
Петрушка 70г
1 пучок
Часник
1 шт.
Сир Фета Світ Сир 45%
30 г.
Базилік зелений, шт
за смаком
Етапи приготування
01
Підсушити на сковороді волоські горіхи протягом декількох хвилин. Перекласти в чашу блендера, додати до горіхів подрібнену м'яту, петрушку, сіль, сир, часник, влити 60 мл. оливкової олії. Перемішати до однорідної маси.
02
Філе натерти сіллю і перцем, обмазати оливковою олією. Покласти м'ясо на розігріте деко, поставити в духовку на 20-30 хвилин.
03
За 4-5 хвилин до готовності, витягнути м'ясо, обмазати соусом песто з блендера, поставити в духовку до кінця приготування. Після духовки остудити м'ясо протягом 5 хвилин. Потім можна нарізати шматочками.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів