
Тарт "Слива в шоколаді"
Що таке тарт? Тарт - це варіант відкритих пирогів, характерний для французької кухні. Тарт "Слива в шоколаді" - оригінальна солодка випічка. Спробувавши приготувати її один раз, Ви, без сумніву, будете час від часу повертатися до цього рецепту. Особливість запропонованого тарта полягає в тому, що це пиріг-перевертиш. Треба відзначити, що сливи і шоколад - дуже гармонійне поєднання продуктів. Кілька порад по процесу приготування. Сливу вибирайте сорту "Угорка". Викладаючи охолоджене тісто на шар слив, акуратно вминайте його по периметру форми (так у Вас утворяться бортики пирога). А обережно вминаючи тісто по всій поверхні форми, Ви досягнете того, щоб сливи занурилися в тісто.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Слива темна
500 г.
Сир кисломолочний 9%
125 г.
Борошно пшеничне вищий гатунок
150 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
150 г.
Масло вершкове домашнє
185 г.
Яйця курячі Це-Яйце! С1 15шт
1 шт.
Сметана ХМЗ 20%
1 ст. л.
Цукор ванільний Auchan 8г
1 ч. л.
Кориця Еко мелена 20г
1 ч. л.
Розпушувач тіста Добрик 15г
1 ст. л.
Шоколад чорний Maxim's 39г
40 г.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
5 ст. л.
Етапи приготування
01
Змішати борошно, розпушувач, 1 яйце, 125 г. м'якого масла, сир, 50 г. цукру, ванільний цукор і 1 ст. л. сметани. Замісити тісто і поставити в холодильник.
02
Розігріти 60 г. масла на сковороді, всипати 100 г. цукру і корицю. Постійно помішуючи, чекати поки цукор не карамелізується. Після цього зняти з вогню і відразу ж перелити карамель у форму, швидко розподіляючи її по дну. На карамель викласти порізані сливи.
03
Охолоджене тісто розкачати і, обережно вминаючи, викласти його на сливи. Випікати пиріг у духовці 40-45 хвилин при температурі 180°C. Готовий пиріг перевернути дном вгору.
04
У 5 ст. л. молока розчинити шоколад, постійно помішуючи. Швидко полити глазур'ю пиріг.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів