Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Мжаддара

Мжаддара

Страви з чечевиці і рису користуються великою популярністю на всьому Близькому Сході. І це скажемо ми не дарма. Тому що, і рис, і чечевиця дуже корисні. Білок, що міститься в чечевиці, відмінно засвоюється організмом людини. Сочевиця багата вітамінами і незамінними амінокислотами. Чечевиця дуже корисна при розладах травлення. За вмістом заліза, наприклад, їй немає рівних. Тому пропонуємо приготувати сьогодні з рису і чечевиці страву мжаддара. Поєднання таких простих і доступних інгредієнтів дозволить вам насолодитися ніжною, ароматною стравою. Ця страва вважається основною, але до неї можна подавати салат.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Рис довгозернистий — 1,5 ст.
  2. 2. Паприка солодка мелена — 1 ч. л.
  3. 3. Масло топлене — 50 г.
  4. 4. Зіра мелена — 0,5 ч. л.
  5. 5. Вода — 6,5 ст.
  6. 6. Сочевиця зелена — 200 г.
  7. 7. Олія соняшникова нерафінована — 7 ст. л.
  8. 8. Цибуля фіолетова — 7 шт.
  9. 9. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Ретельно промити сочевицю, залити 4 склянками води і зварити до напівготовності.

  2. Нарізати цибулю півкільцями. На сковороді розжарити олію, обсмажити в ній цибулю до золотистого кольору, додати зіру, паприку і сіль.

  3. Змішати напівготову сочевицю і рис в каструлі з товстим дном, додати 2,5 склянки окропу. Посолити, накрити кришкою, варити на повільному вогні до готовності.

  4. У готову страву влити розжарене топлене масло, дати настоятися 5 хвилин. При подачі викласти зверху цибулю.