Мариновані баклажани з каперсами і м'ятою - Image

Мариновані баклажани з каперсами і м'ятою

Кількість порцій: 4Час приготування: 40 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Всіма відомий баклажан або «синенький», як його величають в Україні та Росії, вважається одним з небагатьох овочів, який не можна вживати в сирому вигляді. У зв'язку з цим способів приготування баклажанів існує величезна безліч. Перш за все, хочеться відзначити, що фіолетові плоди баклажанів містять цінні мінерали, що поліпшують діяльність серцево-судинної системи, селезінки і кісткового мозку. Не дивлячись на низьку калорійність, «синенький» чудово насичує організм, тому дієтологи рекомендують включити цей овоч в свій раціон. Хочемо поділитися з Вами рецептом маринованих баклажанів з каперсами і м'ятою. Проста в приготуванні, смачна і ситна закуска урізноманітнить Вашу сімейну вечерю.

Продукти для рецепту

Баклажани гриль
289.00

Баклажани гриль

за 1 кг

Інгредієнти

Баклажани гриль

450 г

Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл

5 ст. л.

Оцет столовий Руна 9% 0,75л

2 ст. л.

М'ята свіжа пучок 50г

30 г

Каперси Iberica 250г

40 г

Сіль Єгипет

за смаком

Перець чорний Kotanyi горошок 70г

за смаком

Етапи приготування

01

Розігрійте гриль.

02

Поріжте баклажани на тонкі скибочки і змастіть з обох сторін 2 ложками оливкової олії. Розкладіть на гриль фольгу і зверху одним шаром викладіть баклажани. Смажте до золотистого кольору приблизно 8-12 хвилин.

03

У мисці змішайте оцет, дрібно нарізану м'яту, каперси, чверть чайної ложки солі, половину чайної ложки перцю і решту олії. Додайте теплі баклажани і добре перемішайте. Залиште маринуватися на 20 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Печиво мед-тахіні

Печиво мед-тахіні

10

30 хв