Легкий лимонно-винний маринад для риби і курки  - Image

Легкий лимонно-винний маринад для риби і курки

Кількість порцій: 4Час приготування: 15 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Вечеря

Урізноманітнити звичну страву з риби або курки і надати їй пікантний смак допоможе легкий лимонно-винний маринад. Як відомо, лимонний сік має розм'якшуючу дію, а сухе вино робить м'ясо ніжніше і надає неповторний аромат. М'ясо необхідно витримати в такому маринаді не менше трьох годин. Кращий ефект очікується, якщо відправити рибу (курку) маринуватися в холодильник на всю ніч. Тоді м'ясо виходить надзвичайно ніжним, м'яким і соковитим. Потім готуйте рибу (курку) будь-яким звичним для Вас способом: смажте, тушкуйте, запікайте – все на Ваш смак. У маринад можна додати одну столову ложку лимонної цедри і чайну ложку сушеного естрагону. Бальзамічний оцет можете замінити естрагоновим.

Продукти для рецепту

Лимон
81.80 - 149.00

Лимон

за 1 кг

Інгредієнти

Лимон

30 г.

Часник

10 г.

Вино Giacondi Chardonnay біле сухе 11.5% 3л

20 мл.

Оцет бальзамічний Ellada спрей 150мл

10 мл.

Приправа Еко Італійські трави 10г

10 г.

Спеція Суміш перців

за смаком

Сіль Єгипет

за смаком

Етапи приготування

01

З лимона вичавити сік. Часник очистити від лушпиння і видавити сік за допомогою часникодавки.

02

Оцет змішати з вином. Додати лимонний сік і часник.

03

Додати необхідні спеції. Маринад можна використовувати до риби чи птиці. Потім уварити в сотейнику і використовувати як соус.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Овочеве карі

Овочеве карі

1

20 хв