Лимонний пиріг з Мадейри - Image

Лимонний пиріг з Мадейри

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 год 15 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

Сонячний лимонний пиріг з сонячної Мадейри. Як не дивно, але десерт родом зовсім не з цього португальського острова. Батьківщиною пирога «Мадейра» вважається Великобританія, де його часто називають «фунтовим» пирогом, оскільки в рецептурі всі інгредієнти беруться по одному фунту (450 грам). За однією з версій, свою горду назву пиріг отримав завдяки великій любові англійців насолоджуватися вишуканим десертом під келих червоного кріпленого вина Мадера (до речі, батьківщина якого португальський острів Мадейра). Зараз же часи змінилися, і лимонний пиріг став прекрасним доповненням до чашки чаю в теплому сімейному колі. Насолоджуйтеся і Ви приємним цитрусовим ароматом цього свіжоспеченого десерту.

Продукти для рецепту

Масло вершкове домашнє
605.00

Масло вершкове домашнє

за 1 кг

Інгредієнти

Масло вершкове домашнє

180 г.

Цукор Ваш Цукор 10кг

195 г.

Борошно 7 1кг

160 г.

Розпушувач тіста Добрик 15г

5 г.

Яйце куряче С0 1шт

3 шт.

Лимон

50 г.

Етапи приготування

01

Лимон помити, цедру натерти на дрібній тертці (повинно вийти близько столової ложки), сік вичавити. Розм'якшене масло збити з цукром в пишну масу. Додати яйця, цедру, сік і ще раз добре збити. Додати в яєчно-масляну суміш просіяне борошно з розпушувачем.

02

Духовку розігріти до 180°C. Змастити маслом форму для випічки. Тісто вилити у форму (заповнювати на 3/4) і поставити в духовку. Випікати пиріг близько 1 години.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Овочеве карі

Овочеве карі

1

20 хв