Кальмар по-пекінськи - Image

Кальмар по-пекінськи

Кількість порцій: 2Час приготування: 20 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Існує безліч кулінарних рецептів приготування кальмарів. Один з них - кальмари по-пекінськи. Цей делікатес дуже популярний у Китаї, де його можна зустріти практично в кожному ресторані. Блюдо має вишуканий вигляд, а кальмари виходять ніжними і ароматними. При бажанні до них можна подавати будь-який соус залежно від смакових уподобань. Варто відзначити, що крім чудових смакових якостей м'ясо кальмара дуже корисне. Воно на 90% складається з білка, містить цілий ряд необхідних людині мікроелементів (фосфор, залізо, мідь, селен, йод та ін.), А також містить таурин, що знижує рівень холестерину в крові.

Продукти для рецепту

Цибуля
13.89 - 19.99

Цибуля

за 1 кг

Інгредієнти

Цибуля

20 г.

Імбир

20 г.

Часник

20 г.

Крохмаль Dr.Oetker 1кг

40 г.

Сіль Єгипет

за смаком

Олія кунжутна Auchan 240мл

50 мл.

Етапи приготування

01

Кальмари вимочити в холодній воді, промити і зняти плівку, розрізати на дві смужки від голови до хвоста.

02

Зробити надрізи ялинкою через кожні 2 см.

03

Потім перпендикулярно до їх кінців зробити надрізи так, щоб вийшли шматочки завдовжки 4 см, шириною 2 см.

04

Занурити ці шматочки в киплячу воду і вийняти, як тільки вони загорнути. Обсмажити шматочки кальмара на сковороді в киплячій кунжутній олії 2 хв.

05

Приготувати приправу з нарізаної цибулі, часточок часнику, солі, розведеного крохмалю, горілки, часточок огірка.

06

В окремій сковороді розжарити масло і влити в нього приправу та окріп.

07

Довести до кипіння і опустити в сковороду шматочки кальмара так, щоб вони рівномірно вкрилися підливою. Через пару секунд вийняти і подавати.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв