
Хліб з курагою і приправою
Наш звичний раціон немислимий без хліба. Тільки уявіть, одна третина населення нашої планети регулярно вживають в їжу хліб. Його випікають і прісним, і солодким. Їдять і холодним, і гарячим. Пропонований рецепт – тому підтвердження. Незрівнянний хліб. Ароматний, пряний, смачний. За формою нагадує дріжджовий лаваш. Обсмажене насіння кунжуту надають хлібу маслянистий горіховий аромат. А курага – кисло-солодкий смак, за що даний хліб можна вважати десертним. Курагу попередньо обдайте окропом. Приємний свіжий аромат хліб отримує завдяки індійській спеції карі. Випечений хліб наріжте великою соломкою.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Насіння кунжуту Auchan сушене 100г
1 ст. л.
Нут Auchan консервований 425мл
400 г.
Часник
1 зубчик
Сік лимонний Casa Rinaldi 200мл
2 ст. л.
Коріандр Еко мелений 20г
1 ст. л.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
120 мл.
Цибуля зелена Auchan пучок 75г
4 стебла
Карі Carmencita 40г
0,5 ч. л.
Борошно пшеничне вищий гатунок
100 г.
Розпушувач тіста Добрик 15г
1 ч. л.
Цедра лимона Auchan в баночці 45г
2 ст. л.
Курага Узбекська
100 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Сковороду розігріти. У зручній ємності змішати дрібно нарізану цибулю, подрібнену курагу, карі, просіяне борошно, розпушувач, цедру. Додати приправи за смаком. У центрі зробити заглиблення і влити 4 столові ложки питної води. Замісити тісто.
02
Розрізати тісто на шматки і розкачати кожен шматок в овал. Скропити оливковою олією, викласти на сковороду і обсмажити пласти по 2-3 хвилини з кожного боку. При необхідності додати олію.
03
Для приготування приправи обсмажити кунжут і перекласти в блендер. Додати нут, подрібнений часник, лимонний сік і коріандр. Збивати, одночасно додаючи оливкову олію, щоб вийшла кремова маса. Посолити і поперчити за смаком.
04
Хліб подавати разом із соусом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів