Фалафель - Image

Фалафель

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Фалафель - апетитна страва родом з Стародавнього Єгипту. Готувати легко та швидко. Згодиться до пісного столу. Може бути закускою чи основною стравою. Має надзвичайно корисні властивості.

Продукти для рецепту

Нут
71.10 - 90.40

Нут

за 1 кг

Інгредієнти

Нут

250 г.

Кунжут

1 ст. л.

Цибуля зелена Auchan пучок 75г

3 шт.

Кумин Kamis 15г

3 ч.л.

Коріандр Еко мелений 20г

3 ч.л.

Перець чилі червоний

2 ч.л.

Сік лимона John Top 230мл

за смаком

Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл

за смаком

Етапи приготування

01

Замочіть нут в холодній воді так, щоб вона на 2-3 см покривала його. Час замочування від 6 до 12 годин.

02

Потовчіть обсмажений кунжут разом з декількома краплинами оливкової олії. Вийде паста Тахіна.

03

Подрібніть стеблинки зеленої цибулі.

04

Поступово, невеликими порціями перекладайте нут в чашу блендера і пульсуючими підходами зробіть з нього пасту.

05

Подрібніть в блендері тахін, сушений кумін, коріандр, гострий чилі і зелену цибулю.

06

Перемішайте все до однорідної маси, додаючи сік лимона.

07

Зробіть кульки розміром з волоський горіх.

08

Нагрійте олію у сковорідці та занурюйте кульки по декілька штук так, щоб Вам було зручно їх перевертати.

09

Обсмажте кульки до золотистої скоринки з усіх боків. Потім перекладіть на паперовий рушник, щоб трохи прибрати олію.

10

Подавайте з соусом - з хумусом або на йогурті.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв