
Домашній сир із зеленню і кмином
Сир - це неймовірно корисний продукт. Сири відрізняються високим вмістом білків, молочного жиру і мінеральних речовин. Білки сиру краще засвоюються організмом, ніж молочні. Активні речовини сирів сприятливо впливають на травні залози, збуджують апетит. Живильні речовини, що містяться в сирі, засвоюються організмом майже повністю. У сирах містяться вітаміни A, D, E, B1, B2, B12, PP, C, пантотенова кислота. Також високий вміст у сирі кальцію і фосфору, які тут знаходяться в оптимально збалансованому співвідношенні. Сьогодні пропонуємо вам в домашніх умовах приготувати цей диво-продукт із зеленню і кмином.
Інгредієнти
Молоко
1 л.
Кефір
1 л.
Яйце куряче
6 шт.
Сіль
за смаком
Перець чилі мелений
0,3 ч. л.
Часник
1 шт.
Кмин мелений
за смаком
Кріп
за смаком
Кінза
за смаком
Цибуля зелена
за смаком
Етапи приготування
01
У каструлі змішати молоко і кефір, поставити на вогонь. Не доводити до кипіння, влити тонкою цівкою, збиті яйця з сіллю. Довести до кипіння, варити на маленькому вогні, до моменту відділення сироватки.
02
Зняти з вогню каструлю, остудити протягом 1-2 хвилин, додати рубану зелень і червоний перець, видавити часник.
03
Вилити масу з каструлі в друшляк з марлею в два шари. Придавити масу ложкою.
04
Закрутити марлю вузлом, дати стекти сироватці. Розкрутити марлю, отриману грудку викласти на блюдце, поставити зверху щось важке. Поставити в холодильник на кілька годин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів