Домашній хліб з родзинками і корицею - Image

Домашній хліб з родзинками і корицею

Кількість порцій: 4Час приготування: 2 год 30 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Немає нічого смачнішого за домашній хліб, і як приємно власноруч приготувати тісто для хліба, а потім його спекти. Треба відзначити, що приготувати дріжджове тісто нескладно, необхідно лише знати деякі секрети і братися за справу із задоволенням. А секрети такі: молоко, в якому розводять дріжджі, потрібно підігріти до температури 25-30 градусів. Холодне або занадто гаряче молоко уповільнює підйом тіста або взагалі його припиняє. Всі інгредієнти нашого тіста бажано заздалегідь вийняти з холодильника: вони повинні бути кімнатної температури. Місити дріжджове тісто потрібно до тих пір, поки воно не почне відставати від рук.

Продукти для рецепту

Борошно пшеничне вищий гатунок
17.40

Борошно пшеничне вищий гатунок

за 1 кг

Інгредієнти

Борошно пшеничне вищий гатунок

300 г.

Цукор Ваш Цукор 10кг

3 ст. л.

Дріжджі Львівські дріжджі сухі хлібопекарські 12г

0,5 ст. л.

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г

100 мл.

Яйце куряче С0 1шт

1 шт.

Масло вершкове домашнє

50 г.

Кориця Еко мелена 20г

1 ст. л.

Родзинки

50 г.

Сіль Єгипет

за смаком

Етапи приготування

01

Молоко нагріти в каструлі, додати в нього 1 ст. л. цукру і дріжджі. Перемішати. Залишити на 10 хвилин.

02

У миску просіяти борошно, додати сіль. Вершкове масло кімнатної температури нарізати шматочками, додати в борошно, вбити яйце, влити молочну суміш. Перемешать, додати родзинки. Замісити тісто.

03

Корицю змішати з 2 ст. л. цукру. Розкачати тісто, змастити молоком. Посипати тісто сумішшю цукру і кориці, згорнути тісто, викласти у форму для випікання. Залишити на 1-1,5 години в теплому місці. Випікати 40-50 хвилин, у попередньо розігрітій духовці до температури 180ºС.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв