
Домашній хліб
Приготовлений з низькосортного борошна, буханець магазинного хліба містить велику кількість консервантів, що продовжують йому термін життя. Погодьтеся, свіжоспечений домашній хліб набагато смачніше, м'якіше і ароматніше свого побратима з магазину. Тут і сперечатися не треба. І ми то вже точно знаємо, з чого він випечений. Однак одна думка про приготування хліба в домашніх умовах вселяє в Вас невпевненість? Насправді ж, стереотипи, що самостійно спекти хліб – досить трудомісткий і тривалий процес, помилкові. Відкиньте страхи, адже пропонований рецепт домашнього хліба не викличе ніяких складнощів навіть у господині, яка тільки починає свій кулінарний шлях. Час відчути себе професійним пекарем.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Вода негазована Аквуля 2л
700 мл.
Дріжджі Львівські дріжджі сухі хлібопекарські 12г
14 г.
Сіль Єгипет
14 г.
Борошно 7 1кг
1 кг.
Олія ефірна Ароматика жасминова 5мл
5 мл.
Етапи приготування
01
Спершу слід просіяти борошно 1 кг. Відміряти 700 мл. води і відставити ненадовго. У борошно всипати 14 г. дріжджів (2 пакетики). Додати 14 г. солі. Перемішати все з борошном.
02
Воду влити у борошняну суміш. Ложкою перемішати до утворення густої грудки. Викласти його на посипану борошном поверхню. Вимісити тісто руками.
03
Тісту надати округлої форми. Викласти в змащену маслиновою олією миску. Накрити рушником і поставити в кухонну шафу на 60 хвилин. Збільшене в розмірі тісто ще раз вимісити. Покласти назад в місткість. Щедро посипати борошном. І знову відправити на годину в те ж місце.
04
Акуратно вийняти тісто з миски і перекласти у форму для запікання. Відправити до духовки, розігрітої до 250ºС на 10 хвилин. Потім збільшити температуру до 220ºС і випікати ще 20 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів