Кіпрський оливковий хліб - Image

Кіпрський оливковий хліб

Кількість порцій: 10Час приготування: 2 год 15 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Запашний, м'який, ароматний, казковий і чарівний на смак - всі ці епітети підходять під опис кіпрського оливкового хліба. Завдяки цьому хлібу ви відчуєте себе на райському острові, де шумить море, а навколо видніється красива архітектура. Кіпрський хліб доповнить будь-яке звичне блюдо, прикрасить ваш стіл, зробить святковим будь-який обід. Завдяки сухій м'яті закуска виходить ароматною. А оливки додадуть ніжності і різноманітності смаку. Побалуйте близьких оригінальною стравою, перетворіть їх день на свято - вони точно цього не забудуть. А ви відчуєте себе найкращою у світі господинею. Насолоджуйтесь!

Інгредієнти

Борошно

500 г.

Сухі дріжджі

10 г.

Оливкове масло

125 г.

Цибуля

1 шт.

Маслини без кісточок

100 г.

Суха м'ята

3 г.

Сіль

3 г.

Етапи приготування

01

Спочатку потрібно приготувати опару. Розвести дріжджі в 0,5 склянки води, додати 0,5 склянки просіяного борошна. Накрити та залишити на 30 хвилин або поки суміш не запіниться. Цибулю почистити та подрібнити.

02

Додати в опару просіяне борошно, що залишилося, цибулю, м'яту, оливкове масло, сіль та склянку води. замісити гладеньке еластичне тісто. Додати до нього маслини, швидко перемішати, накрити рушником та залишити на 2 години.

03

Сформувати з тіста один великий коровай або 2-3 середніх. Помістити на змащене маслом деко та дати ще раз піднятися (10-15 хвилин). Потім поставити в заздалегідь розігріту до 180°С духовку на 45 хвилин. Готовий хліб накрити рушником та збризнути водою. Подавати теплим.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Кіпрський оливковий хліб – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua