
Соус карі
Індійська кухня дуже різноманітна і багата. Відмінною особливістю цієї кухні є те, що у страви додають багато спецій, прянощів, а також те, що вона є дуже гострою. Карі - це спеція, що прийшла до нас з Індії. Соус карі готується на її основі. Він додається в найрізноманітніші страви. Існує безліч рецептів цього соусу. Але потрібно пам'ятати, що він являє собою густу пасту. Соус карі - це дуже популярна суміш прянощів. Ми розповімо вам, як готувати соус з додаванням таких інгредієнтів, як яблука та родзинки. Тому що іноді цей соус готують з самих різноманітних інгредієнтів, наприклад, із апельсинового соку і томатної пасти.
Інгредієнти
Борошно пшеничне
10 г.
Томатна паста
5 г.
Часник
0,25 зуб.
Порошок карі
5 г.
Бульйон
375 мл.
Цибуля
50 г.
Родзинки
10 г.
Петрушка
25 г.
Яблука
6 шт.
Масло вершкове
10 г.
Сіль
за смаком
Етапи приготування
01
Спочатку потрібно дрібно нарізати цибулю і часник. Обсмажити їх на слабкому вогні в сотейнику.
02
Перемішати з борошном і порошком карі. Прогрівати суміш на слабкому вогні, помішувати при цьому, до отримання розсипчастої консистенції.
03
Потім додати томатну пасту і охолодити. Поступово влити гарячий бульйон і ретельно перемішати.
04
Додати дрібно нарізані яблука, інші інгредієнти, посолити і варити на слабкому вогні 30 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів