Вишневий кекс на сметані - Image

Вишневий кекс на сметані

Кількість порцій: 8Час приготування: 1 год 40 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Про вишню ви чули багато хороших відгуків - ця ягода знижує підвищений артеріальний тиск, підвищує стійкість організму до радіації, знижує частоту і зменшує силу серцевих нападів. Плід вишні подарує організму калій, магній, мідь, залізо та інші необхідні мінеральні речовини. Тому пора застосувати знання на практиці. Пропонуємо вам приготувати вишневий кекс на сметані, який може стати вашим улюбленим десертом. Тісто кексу ніжне і приємне завдяки сметані, а коньяк додасть смаку пікантності. Ви також можете додати за смаком ваніль, аби внести апетитний аромат. Насолоджуйтесь!

Продукти для рецепту

Борошно 7 1кг
21.90

Борошно 7 1кг

1 кг

Інгредієнти

Борошно 7 1кг

350 г

Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт

4 шт.

Цукор Ваш Цукор 10кг

300 г

Сметана ХМЗ 20%

200 г

Масло вершкове домашнє

200 г

Вишні упаковка 500г

600 г

Лимон

30 г

Розпушувач тіста Добрик 15г

10 г

Коньяк Frapin 40% 0,7л

2 ст. л.

Етапи приготування

01

Вишню вимити, перебрати, видалити кісточки. Посипати вишню 3 столовими ложками цукру і збризнути коньяком. Прибрати в холодильник мінімум на 30 хвилин.

02

Збити яйця з рештою цукру до білого кольору. Додати розм'якшене вершкове масло і знову збити.

03

Додати сметану, цедру чверті лимона і добре перемішати.

04

Високу і довгу форму для кексу змастити вершковим маслом або викласти в неї папір для запікання. Помістити у форму тісто. Зверху помістити вишню без соку.

05

Випікати кекс з вишнею в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці близько 50-60 хвилин. Перевіряти готовність дерев'яною зубочисткою, вона повинна виходити з кексу сухою, без налиплих крихт тіста.

06

Готовий кекс охолодити у формі. Подавати теплим або остиглим.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Овочеве карі

Овочеве карі

1

20 хв