
Бурек по-сербськи
Ця популярна в країнах колишньої Османської імперії страва здивує вас своїм незвичайним та витонченим смаком. Зрозуміло, що бурек характерний і для Сербії, тому, ми хочемо запропонувати вам один з найкращих рецептів його приготування. Це дивовижне поєднання легеньких, пухких коржів просочених духмяним запахом зелені та ароматним перцем разом з фаршем надасть вам можливість насититись вдосталь та отримати максимум поживності від такої страви. Використання ніжного сиру, що просто тане під великою температурою, є ніби смачною ковдрою, що дбайливо покриває шаром попередньо використані інгредієнти. Така страва надасть можливість організму отримати заряд енергії та поживні речовини.
Інгредієнти
Борошно
4 ст.
Вода холодна
350 мл.
Зелень
1/2 пучка
Сіль
1 ч. л.
Фарш
250 г.
Бринза
100 г.
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Часник
2-3 зубчика
Сир
100 г.
Рослинна олія
2-3 ст. л.
Сіль
За смаком
Перець чорний мелений
За смаком
Етапи приготування
01
Для тіста: змішати борошно, сіль і воду, вимішати. Дати тісту відлежатися хвилин 30.
02
Поділити тісто на 4 частини, кожну скачати в кулю, яку полити рослинним маслом і зробити коржик. Скласти коржі один на одного і залишити ще хвилин на 20.
03
У фарш додати дрібно порізані зелень, часник, цибулю. Посолити, поперчити перемішати.
04
Бринзу і сир натерти на крупній тертці, перемішати.
05
Взяти коржик, розтягнути його в різні боки, поки він не стане прозорим. Скласти тісто конвертом. Так само зробити з іншим коржем. На розтягнутий другий коржик покласти складений конвертом, на який викласти фарш і потім сир. Згорнути конвертом поверх начинки другий коржик. Потім покласти на розтягнутий третій коржик і повторити так само: фарш - начинка - скласти конвертом і т.д.
06
Змастити пиріг рослинним маслом, в яке додати дрібно порізані часник і зелень.
07
Випікати в духовці при 200°С хвилин 40.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів