Яблочно-грушевая шарлотка - Image

Яблочно-грушевая шарлотка

Кількість порцій: 8Час приготування: 1 год 10 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

Ох, вже ця французька шарлотка. Володарка сердець ласунів. Легенда свідчить, що цей солодкий яблучний пиріг з бісквітного тіста був випечений французьким кондитером своїй коханій Шарлотті. Яблука як головний компонент шарлотки – одні з найбільш доступних і корисних фруктів, відомих людству, тому цей смачний десерт користується великою популярністю далеко за межами своєї батьківщини. Найбільш вдалим сортом для приготування шарлотки є, звичайно ж, антонівські пружні яблучка. Властива їм легка кислинка чудово доповнює приємну солодкість бісквіта. Ми ж пропонуємо трошки змінити класичну рецептуру цього відомого на весь світ пирога і додати в начинку ароматні груші.

Інгредієнти

Цукор

200 г.

Яйце куряче

3 шт.

Кефір

120 мл.

Сода

3 г.

Лимон

10 г.

Яблука

200 г.

Груші

200 г.

Борошно пшеничне

400 г.

Кориця

3 г.

Етапи приготування

01

Яйця з цукром і кефіром збити міксером. Додати соду, погашену лимонним соком, просіяне борошно і корицю. Довести тісто до однорідної консистенції.

02

Яблука та груші помити, очистити і нарізати шматочками. Викласти фрукти в форму і залити тістом. Духовку розігріти до 200°C. Поставити форму з пирогом в духовку і випікати близько 40-45 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Овочеве карі

Овочеве карі

1

20 хв

Яблочно-грушевая шарлотка – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua