
Жульєн з червоної риби
Ви, мабуть, думаєте, що цю страву названо за прізвищем якого-небудь видатного французького кухаря мсьє Жульєна, який винайшов його за наказом якогось чергового примхливого і спокушеного в їжі короля ... Ми теж так думали, а виявилося, що жульєн (хоча слово і справді французьке) - це такий спосіб дуже тонкої нарізки овочів. Але в нашій кухні жульєнами чомусь заведено називати різні варіанти страв, запечених під сирною скоринкою. І треба сказати, що подані у витончених кокотницах жульєни, що виділяють чарівні аромати, дійсно не позбавлені французького шику...
Інгредієнти
Форель (філе)
300 г
Цибуля (середнього розміру)
2 шт.
Борошно
1 ст.л. (без гірки)
Вершки жирністю 10-20%
150 мл
Твердий сир
150 г
Рослинна олія для смаження
5 ст.л.
Кріп
за смаокм
Суміш перців
за смаком
Сіль
за смаком
Етапи приготування
01
Філе риби промийте, обсушіть і наріжте середніми шматочками.
02
Цибулю наріжте чвертькільцями.
03
Сир натріть на крупній терці.
04
У сковороді розігрійте олію (можна використовувати і топлене вершкове масло, в цьому випадку смак страви буде тонше, але при цьому вона може стати дещо жирнуватою), викладіть цибулю, посипте її сумішшю перців і солі і обсмажте до м'якості. Уважно стежте, щоб не пережарити цибулю - вона повинен залишатися дуже м'якою.
05
До цієї ж сковороди викладіть шматочки форелі, перемішайте і обсмажуйте все ще 2 хвилини.
06
Присипте рибу з цибулею борошном, добре перемішайте і влийте вершки. Продовжуйте готувати на середньому вогні, постійно помішуючи, поки соус не набуде потрібної густоти - він повинен бути не дуже жирним, але і не дуже густим. При цьому, додатково підливаючи вершки, ви можете регулювати густоту соусу.
07
Після цього рибу в соусі посоліть і поперчіть за смаком, перемішайте. Розкладіть масу у кокотниці (спеціальні невеликі формочки з довгою ручкою для жульєну) або просто викладіть в одну велику форму.
08
Посипте тертим сиром.
09
Запікайте в розігрітій до 180°C духовці, поки сир не розплавиться і на ньому не утвориться золотиста скоринка (приблизно 7 хвилин).
10
Жюльєн можна подавати просто у кокотницях, посипавши свіжою зеленню кропу. Bon appétit!
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів