Запечений омлет із курячою печінкою - Image

Запечений омлет із курячою печінкою

Кількість порцій: 4Час приготування: 30 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Із усіх видів печінки, що використовуються в кулінарії, куряча печінка готується найпростіше: її не треба очищати від плівок і можна готувати навіть цілком, хоча все ж для рівномірності прожарювання краще розрізати на дві-три частини. Але при тривалій термічній обробці куряча печінка стає дуже сухою, втім це характерно і для інших видів печінки. Куряча печінка набагато ніжніше, ніж яловича або свиняча. Страви з неї зустрічаються в кухнях багатьох країн світу. Запечений омлет із курячою печінкою - оригінальна, смачна і ситна страва, до того ж приготована порційно.

Продукти для рецепту

Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
339.00

Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл

250 мл

Інгредієнти

Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл

2 ст. л.

Цибуля ріпчаста фасована від 3кг

0,5 шт.

Печінка куряча розморожена

300 г.

Крохмаль картопляний Dr. Oetker 75г

1,5 ч. л.

Херес Domecq білий напівсухий 15% 0,75л

1,5 ст. л.

Масло вершкове домашнє

1,5 ст. л.

Петрушка 70г

50 г.

Яйце куряче С0 1шт

4 шт.

Сіль Єгипет

за смаком

Сир твердий Грана Падано 32%

200 г.

Етапи приготування

01

На сковороду влити оливкову олію, поставити сковороду на вогонь, розігріти олію. Цибулю дрібно нарізати, додати її на сковороду. Обсмажувати цибулю на маленькому вогні протягом 5 хвилин постійно помішуючи. Цибуля повинна стати прозорою.

02

Очистити і нарізати печінку невеликими шматочками. Викласти на сковороду з цибулею, обсмажити протягом 3 хвилин, витягнути і перекласти в миску.

03

Всипати на сковороду крохмаль, смажити 2 хвилини, влити херес, після чого поступово вливати 275 мл. води. Готувати, постійно помішуючи 2-3 хвилини, покласти печінку в сковороду, посолити за смаком. Прибрати сковороду з вогню.

04

Розкласти вершкове масло по формах, розтопити в духовці, яку необхідно попередньо розігріти до 160°C. Витягнути з духовки формочки, в кожну вбити по одному яйцю, посолити, покласти в духовку на 3-4 хвилини, дістати формочки. Викласти у формочки масу зі сковороди і посипати дрібно нарізаною петрушкою.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв