Грудка індички з соусом барбекю - Image

Грудка індички з соусом барбекю

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 год 45 хвСкладність: ВажкийПрийом їжі: Обід

Індичка - це не тільки традиційна страва американців на день подяки. Хоча американці не дарма вибрали саме цю птицю - вона дуже м'яка і соковита. Немає точного визначення, чому історично склалося, що саме індичку готують до цього свята, але тим не менше така страва виглядає дуже яскраво і химерно. Тому його можна подавати і гостям, як головна страва. Готувати індичку можна не тільки до свят, а й до будь-якого зручного випадку. Соус барбекю додасть легкий смак димку грудці індички і зробить страву солодко-кислою. Що сподобається навіть найвибагливішим гурманам. За такий короткий час приготувати шедевр - це ще один плюс в скарбничку страви.

Продукти для рецепту

М'ясо індички Бабусині Лакітки тушковане 500г
184.50 - 219.51

М'ясо індички Бабусині Лакітки тушковане 500г

500 г

Інгредієнти

М'ясо індички Бабусині Лакітки тушковане 500г

1 шт.

Цукор коричневий АТА порційний стік 100х5г

30 г.

Кетчуп Salvest 530г

120 г.

Приправа Prymat Паприка солодка мелена 18г

30 г.

Часник Iberica зубчики 100г

6 шт.

Перець чилі червоний

5 г.

Сіль Єгипет

за смаком

Спеція Перець чорний мелений

за смаком

Кмин Еко римський 15г

5 г.

Томатна паста Marinado 25% 460мл

400 г.

Цибуля червона

1 шт.

Мед Літній Мед 750г

15 г.

Оцет яблучний Borges 250мл

30 г.

Насіння Seedera Горох овочевий Селена 20г

15 г.

Сухарики ХрумTeam Багет Буженина та французька гірчиця 90г

5 г.

Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл

25 г.

Етапи приготування

01

Розморозити грудку індички, якщо вона була замороженою. Розігріти духовку до 180°C. В невеликій мисці змішати разом коричневий цукор, солодку паприку, подрібнений часник (3 зубчики), сіль, кмин, перець чилі та чорний перець. Добре обваляти в цій суміші м'ясо індички та помістити його на решітку духовки. Під решітку краще поставити деко.

02

Запікати м'ясо індички в духовці протягом 80-90 хвилин. М'ясо індички готове, коли з нього виділяється світлий сік, а м'ясо стало білим. Витягнувши м'ясо індички з духовки, дати йому охолонути.

03

Тепер потрібно приготувати соус барбекю. Для цього дрібно порізану цибулю помістити на сковорідку та в оливковій олії довести до золотистого кольору. Почергово додавати та перемішувати на малому вогні: подрібнений часник (3 зубчики), селеру, томатну пасту, яблучний оцет, посолити та готувати 20 хвилин. В кінці, хвилин за 5, додати мед, французьку гірчицю (наша гірчиця категорично не підходить), гірку паприку, поперчити. Суміш, що трохи охолонула, продавити через сито. Соус зберігаеться в холодильнику, допускає повторні розігрівання. Сервірувати готову грудку індички краще за все гарячою або теплою із зеленню та барбекю соусом.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв