Торт "Шоколадний сад" - Image

Торт "Шоколадний сад"

Кількість порцій: 10Час приготування: 2 год 40 хвСкладність: ВажкийПрийом їжі: Обід

Любителі солодощів, тримаєтеся! Ось він довгожданий гість на усіх святах, король усіх десертів і солодкої випічки - торт. Частування припаде до смаку усім любителям солодкого і смачного. Полуниця в доповненні з шоколадом у цьому торті подарує воістину фруктову насолоду. Шоколадна глазур, полунична начинка, і прикраси у вигляді листя передасть "чарівну нотку" шоколадного саду у вас удома. Ароматний чай або кава зігріють теплом в парі з тортиком і допоможуть подарувати подвійне задоволення. Спробувавши один раз, ви вже не зможете зупинитися. Все ще мрієте про такий шоколадний шедевр? Скоріш готуйте з нами!

Продукти для рецепту

Масло вершкове домашнє
605.00

Масло вершкове домашнє

за 1 кг

Інгредієнти

Масло вершкове домашнє

450 г.

Цукор Ваш Цукор 10кг

1,5 ст.

Яйця курячі Це-Яйце! С1 15шт

7 шт.

Суміш для млинців Ms.Tally з борошном коричневого рису 0,9кг

350 г.

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г

1 ст. л.

Кава розчинна Кава зі Львова Еспрессо 100г

2 ст.л.

Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г

200 мл.

Крем-фарба Florex для волосся гіркий шоколад

300 г.

Цукерки Toffifee білий шоколад 125г

100 г.

Полуниця

200 г.

Розпушувач тіста Добрик 15г

1 ч. л.

Цукрова пудра Aro 250г

200 г.

Етапи приготування

01

Насамперед слід приготувати тісто. У глибокій мисці розтерти розм'якшене масло з цукром (можна збити міксером, вінчиком), туди ж додати яйце (по одному) і продовжувати збивати. Просіяне млицеве борошно, розпушувач, каву змішати в окремій мисці. Потім з'єднати усі інгредієнти і вимісити тісто.

02

Гіркий шоколад поламати на невеликі шматки і розтопити на водяній бані (поки він повністю не розтане) і остудити. Білий шоколад просто покришити на шматки. Два види шоколаду додати в тісто і перемішати.

03

Далі, розігріти духовку до 180ºС. Спочатку змастити вершковим маслом форму для торта, вистилати на дно папір для випікання і акуратно вилити тісто. Поставити випікати на дві години в духовку. Якщо корж почне підгорати, згори прикрити фольгою. Перш ніж вийняти готовий бісквіт з форми, дати йому трохи остигнути.

04

Поки готується бісквіт, перейти до приготування крему. Спершу слід розтопити гіркий шоколад (150 г.) на водяній бані і змішати його з 1 ст. л. розчинної кави. Охолодити. До отриманої маси підмісити збитий білок (1 шт.), цукрову пудру, вершки (жирністю 33%), 100 г. вершкового масла і 3 ст. л. води. Все збити до отримання однорідної маси.

05

Полуницю обмити і обсушити. Нарізати невеликими шматочками.

06

Готовий бісквіт розрізати на 4 коржі. Кожен корж намазати кремом, посипати шматочками полуниці і скласти докупи.

07

Прикрасою для торта можуть послужити будь-які міцні живі листки. В першу чергу листочки обмити і просушити на кухонному рушнику. Розтопити шоколад (чорний або білий). Змастити ним зворотну частину листка кухонным пензликом. Викласти на пергамент і помістити в прохолодне місце, дати їм остигнути. Після чого, акуратно відокремити пласт шоколаду від живого листочка.

08

На верхівку торта натерти гіркий шоколад, що залишився. Прикрасити листочками.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Торт з попкорном

Торт з попкорном

15

2 год