
Теплий салат з курячою печінкою і яйцями пашот
Вишуканий смак теплого салату з курячою печінкою і яйцями пашот не залишить нікого байдужим. Не дивно, адже соковита печінка, просочена соєвою заправкою з додаванням часнику та цибулі, притягує своїм насиченим ароматом. Завершує кулінарний образ яйце пашот – зварене без шкаралупи яйце по французьким традиціям. При цьому його необхідно влити в закручену воронку з гарячої води. Попередньо додати у воду одну столову ложку оцту. Яйце рекомендується брати свіже, а вода не повинна бути киплячою. Ніжний жовток, що нагадує кремоподібну масу, при подачі трохи надрізати.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Печінка куряча розморожена
300 г.
Яйце куряче С0 1шт
3 шт.
Помідори черрі Укрполе мариновані 540мл
4 шт.
Салат Ромен
1 пучок
Шпинат пучок 100г
1 пучок
Соус соєвий Chong 1л
2 ст. л.
Часник
3 шт.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
0,5 шт.
Масло вершкове домашнє
3 ч. л.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
2 ст. л.
Оцет бальзамічний Ellada спрей 150мл
за смаком
Етапи приготування
01
Промити під холодною водою салат, залишити сушитися. Печінку промити, обрізати плівку, нарізати шматочками. Часник з цибулею очистити і дрібно нарізати.
02
Розігріти сковороду, влити оливкову олію, додати вершкове масло, висипати цибулю з часником, обсмажити на середньому вогні 2 хвилини, головне, щоб не підгоріло.
03
Викласти часник і цибулю зі сковороди на тарілку, покласти в олію на сковороді печінку. Залити соєвим соусом, смажити 5-7 хвилин, на середньому вогні до повної готовності.
04
Викласти листя салату на тарілку, на салат викласти обсмажену печінку, залити підливою зі сковороди. Промити помідори, трохи придавити, полити соком салат і додати помідори на тарілку. Зверху покласти відварені попередньо яйця пашот. Скропити зверху салат бальзамічним оцтом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів