Тушковані яловичі ребра в червоному вині
- 1. Ребра яловичі — 2 кг.
- 2. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- 3. Морква — 2 шт.
- 4. Лавровий лист — 2 шт.
- 5. Олія — 50 мл.
- 6. Вино червоне сухе — 150 мл.
- 7. Чебрець свіжий — 1 шт.
- 8. Борошно — 25 г.
- 9. Гвоздика — 3 шт.
- 10. Перець духмяний (горошок) — 5 шт.
- 11. Голяшка яловича без кістки — 1 кг.
- 12. Перець чорний мелений — за смаком
- 13. Пряні трави — за смаком
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Для маринаду нарізати не дуже великими шматками цибулину та моркву та пасерувати 1-2 хвилини на помірному вогні в двохлітровій кастрюлі. Коли овочі стануть м'якими, додати до кастрюлі вино, 1 гілочку чебрецю, лавровий лист, перець та варити 3 хвилини. Потім перелити рідину до миски та охолодити до кімнатної температури.
Помістити яловичі ребра в паект, що герметично закривається, налити туди маринад та, щільно закривши, залишити в холодильнику на кілька годин. Поки м'ясо маринується, не забувати його регулярно перевертати, щоб маринад вбирався рівномірно. По закінченню процесу маринування витягнути м'ясо з пакету. Маринад перелити з пакету до миски та, процідиши через ситечко, поставити на вогонь. Довести рідину до кипіння та залишити охолоджуватися.
Обмастити яловичі ребра перцем із сіллю та злегка присипати борошном. Розігріти на великій сковорідці з товстим дном та високими стінками 50 мл. олії. Викласти на неї яловичі ребра в один шар та обсмажити їх з усіх сторін до золотистої скоринки.
Приготувати яловичий бульйон. Для цього м'ясо (голяшку яловичу без кістки) потрібно залити холодною водою (близько 3 літрів) та поставити на великий вогонь. Потім моркву потрібно почистити, з цибулі зняти лушпиння, відрізати частину з корінцями та увіткнути в неї кілька гвоздичок. Воду довести до кипіння на великому вогні, але не давати кипіти, щоб встигати ретельно знімати всю піну. Готувати на маленькому вогні, щоб бульйон знаходився на грані кипіння, забираючи всю піну, що утворюється ситом. Коли піна перестане виникати, покласти до бульйону овочі та спеції (перець духм'яний, лавровий листок) та варити на невеликому вогні 1 годину. Через годину, коли овочі стануть зовсім м'якими, викинути їх разом зі спеціями. Варити ще 40 хвилин, до тих пір, поки м'ясо не розвариться. Готовий бульйон потрібно процідити через кілька шарів марлі, щоб він був прозорим та забрати жир.
Налити до великої кастрюлі з товстим дном маринад та яловичий бульйон (300 мл.), туди ж покласти обсмажене м'ясо (яловичі ребра) та залишити на вогні, поки не закипить. Накрити кастрюлю кришкою або фольгою та відправити в духовку на 3-4 години. Кастрюлю поставити на середню полицю. Духовку попередньо розігріти до 150°С. Готове м'ясо посипати пряними травами за смаком. Можна подавати з картопляним пюре.