Плов з грибами та кедровими горішками - Image

Плов з грибами та кедровими горішками

Кількість порцій: 4Час приготування: 40 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Справжній плов у своєму класичному уявленні – ситна страва з рису і шматочків м'яса, приготована в казанку. Існує багато різновидів плову, проте незмінним залишається одне, плов складається з двох обов'язкових частин: зірвака – основи плову, що представляє м'ясний гарнір з овочами, і власне розсипчастого рису. Наваристий зірвак гарантує успіх страви. Сьогодні пропонуємо Вам спробувати оригінальну версію традиційного середньоазіатського плову – плов з грибами та кедровими горішками. Слід зазначити: з великої різноманітності рисової крупи краще використовувати девзіру – великий азіатський рис солодкуватий на смак, що виростає в Ферганській долині і виведений спеціально для цієї мети.

Продукти для рецепту

Бульйон Vitana овочевий 1,1кг
891.00

Бульйон Vitana овочевий 1,1кг

1.1 кг

Інгредієнти

Бульйон Vitana овочевий 1,1кг

800 мл

Горіх кедровий Kilojo сушений 50г

100 г

Печериці Перша Хвиля нарізані 250г

140 г

Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл

2 ст.л.

Рис довгий

300 г

Сіль Єгипет

за смаком

Цибуля зелена Auchan пучок 75г

50 г

Перець чорний Kotanyi горошок 70г

за смаком

Петрушка 70г

50 г

Етапи приготування

01

У каструлі доведіть бульйон до кипіння, зменшіть вогонь і зберігайте бульйон гарячим.

02

Тим часом, розігрійте великий сотейник на середньому вогні і обсмажте горішки до золотистого кольору, помішуючи. Перекладіть на тарілку.

03

Поверніть сотейник на вогонь і, не додаючи олії, обсмажте дрібно нарізані гриби. Обсмажте, поки гриби не почнуть підрум'янюватися. Перекладіть до горіхів.

04

У сотейник додайте 1 ложку оливкової олії і насипте рис. Перемішайте і обсмажте до золотистого кольору, помішуючи, приблизно хвилину. Додайте дрібно нарізану цибулю і обсмажте ще хвилину. Додайте горішки та гриби, перемішайте і зніміть з вогню.

05

Обережно перекладіть суміш з рисом в гарячий бульйон, додайте сіль і перець. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть до готовності рису. Зніміть з вогню і, не відкриваючи, залиште на 10 хвилин.

06

Додайте решту олії і петрушку.

07

Додайте сіль і перець. Добре перемішайте і подавайте.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Печиво мед-тахіні

Печиво мед-тахіні

10

30 хв