
Лимонний кекс із білим шоколадом
Дивно, але кекси готували ще в Стародавньому Римі. На жаль, не відомо, яка саме назва цього десерту у римлян, але те, що ця страва має таку історію, - це вже цікавий факт. Незвично і те, що слово "кекс" прийшло до нас із старофранцузької, яке позначало об'єднання слів " фрукти " і " пиріг". Потім почали з'являтися різні цікаві рецепти цієї страви, і це викликало ще більший інтерес до десерту. Зараз ми вам пропонуємо рецепт кексу з білим шоколадом. Звичайно, цей шоколад на любителя, але все таки навіть якщо ви не його шанувальник, все одно ви не пошкодуєте, коли спробуєте перший шматочок. Це дуже легкий, приємний і смачний кекс .
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Масло вершкове домашнє
200 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
200 г.
Яйце куряче С0 1шт
4 шт.
Цедра лимону Kotanyi 14г
2 ст. л.
Екстракт Carmencita ванільний 150мл
2 ч. л.
Сік лимонний Casa Rinaldi 200мл
100 мл.
Борошно пшеничне вищий гатунок
280 г.
Розпушувач тіста Добрик 15г
1 ч. л.
Мигдаль Almond смажений солений 50г
50 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Шоколад білий Roshen пористий 80г
100 г.
Вершки Auchan 30% 200мл
50 мл.
Етапи приготування
01
Духовку розігріти до 210°С. Масло розтопити в каструлі. З двох лимонів зняти цедру, видавити сік. Яйця збити з цукром, всипати сіль, перемішати. Борошно і розпушувач просіяти в окрему миску.
02
У суміш яєць і цукру висипати борошно і розпушувач, влити сік лимонів, додати ваніль і мигдаль, всі інгредієнти перемішати до однорідної маси.
03
Додати в загальну суміш масло, повторно перемішати все в мисці.
04
Форму для кексу застелити кулінарним папером, викласти у форму тісто. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці 20 хвилин, зменшити температуру до 180°С, випікати при зниженій температурі 30 хвилин.
05
Готові кекси остудити. Розтопити білий шоколад на водяній бані, влити нагріті вершки до шоколаду, перемішати. Змастити кожен кекс шоколадною сумішшю.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів