
Виноградні кекси з десертним вином
Інгредієнти
Борошно пшеничне
300 г
Розпушувач
7 г
Сода
2 г
Масло вершкове
150 г
Цукор
175 г
Яйце куряче
2 шт.
Апельсин
20 г
Виноград
225 г
Вино солодке
125 мл
Сіль
2 г
Етапи приготування
01
Форми для кексів змастити вершковим маслом (25 г.) і присипати борошном. Розігріти духовку до 190°C градусів. Змішати борошно з розпушувачем, содою і сіллю.
02
Апельсин помити, цедру натерти на тертці. Міксером збити решту розм'якшеного вершкового масла з цукром. Продовжуючи збивати, по одному додати 2 яйця, а потім цедру.
03
Борошно додавати в приготовану масу двома рівними частинами. Ретельно перемішуючи, потроху підливати в тісто вино. Виноград зняти з гілки, видалити хвостики, помити. Обваляти ягоди в борошні і змішати з тістом.
04
Викласти тісто у форми для випічки, посипати цукром (2 столові ложки). Випікати в духовці близько 18-20 хвилин до золотистої скоринки. Готовність перевірити зубочисткою.
05
Після духовки кекси на 5 хвилин залишити в формах для випічки, а потім вийняти. Дати кексам охолонути хоча б хвилин 15. Подавати можна, присипавши цукровою пудрою (за бажанням).
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів