Шоколадні капкейки "Ніжний шовк" - Image

Шоколадні капкейки "Ніжний шовк"

Кількість порцій: 14Час приготування: 30 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Вечеря

Капкейки - це дуже маленькі тістечка. Вони дослівно так і переводяться , як "чашковий торт " або навіть " торт для феї". Вони спеціально призначені для вживання однією людиною. Такі собі порційні тортики. Перші рецепти капкейків з'явилися ще у XVIII столітті. Ще однією особливістю їх вважається те, що часто кулінари прикрашають їх різними кондитерськими виробами. Наприклад, в нашому рецепті це буде декор із шоколаду. Хоча вони і дуже схожі на мафіни за зовнішнім виглядом, все ж принцип приготування в цих десертах різний. Це дуже легкий і приємний десерт як для звичайних домашніх посиденьок, так і для святкового столу.

Продукти для рецепту

Борошно 7 1кг
21.90

Борошно 7 1кг

1 кг

Інгредієнти

Борошно 7 1кг

100 г.

Цукор Ваш Цукор 10кг

180 г.

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г

180 мл.

Масло вершкове домашнє

160 г.

Яйця курячі Це-Яйце! С1 15шт

1 шт.

Какао-напій Юнга Какао з молоком 300г

65 г.

Розпушувач тіста Добрик 15г

1 ч. л.

Цукрова пудра Aro 250г

200 г.

Шоколад молочний Бісквіт-Шоколад Old Collection з лісовим горіхом 32% 200г

1 плитка

Етапи приготування

01

У посуд просіяти борошно, какао (30 г.) і розпушувач тіста. Додати цукровий пісок і нарізане кубиками розм'якшене вершкове масло (80 г.), Перемішати суміш лопаткою.

02

Вбити яйце і влити тепле молоко (130 мл.), збити міксером до однорідного стану.

03

Паперові розетки для випічки заповнити тістом на 1/2. Випікати вироби в розігрітій до 160°С духовці 18-20 хвилин (готовність первіряти дерев'яною зубочисткою).

04

Приготувати крем. Збити цукрову пудру з розм'якшеним вершковим маслом. В результаті збивання утворюється крихта. Додати до маси просіяне какао і влити молоко.

05

Збити крем міксером до однорідного стану. Наповнити кремом кондитерський шприц з наконечником зубчастого профілю. Відсадити крем на поверхню капкейків.

06

За бажанням зробити декор з шоколаду. Шоколад подрібнити ножем і пересипати в целофановий пакет або одноразовий кондитерський мішок.

07

Зав'язати на пакеті вузол і опустити в киплячу воду на 1-2 хвилини (або розтопити шоколад у мікрохвильовій печі).

08

Обрізати куточок пакета і нанести бажаний візерунок на кулінарну стрічку (можна скористатися файлом або фольгою). Винести шоколад на холод до повного застигання.

09

Капкейки декорувати шоколадом. Зберігати в холодильнику.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв