Яловичина з опеньками в винно-вершковому соусі - Image

Яловичина з опеньками в винно-вершковому соусі

Кількість порцій: 4Час приготування: 2 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Яловичина з опеньками в винно-вершковому соусі - нескладний і цікавий варіант приготування яловичини. Саме завдяки винно-вершковому соусу і попередньому маринуванню, яловичина виходить дуже ніжною. Чорний перець горошком на етапі маринування м'яса можна попередньо трохи прим'яти в ступці, лавровий лист трошки поламати, а нарізану півкільцями цибулю посолити і придавити на дошці, щоб вона трохи дала сік. Вдалим можна назвати поєднання в даному рецепті яловичини з опеньками та інгредієнтами соусу: білим сухим вином і сметаною. Подавати яловичину з опеньками в винно-вершковому соусі до столу гарячою.

Продукти для рецепту

Яловичина піджарка
279.90 - 329.90

Яловичина піджарка

за 1 кг

Інгредієнти

Яловичина піджарка

600 г.

Гриби Глибкон Опеньки осінні 500г

400 г.

Цибуля

1 шт.

Лист лавровий

2 шт.

Чорний перець Каміс горошком млинок 42г

6 шт.

Вино L`Odalet Chardonnay біле сухе 0,75л

200 мл.

Сіль Єгипет

2 ч. л.

Сметана ХМЗ 20%

100 мл.

Петрушка 70г

4 гілочки

Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл

4 ст. л.

Етапи приготування

01

Яловичину нарізати поперек волокон на кубики, товщиною 1 см.

02

М'ясо посолити, приправити чорним перцем горошком, додати лавровий лист, 2 ст. л. оливкової олії і 100 мл. вина.

03

Додати до м'яса половину цибулі півкільцями і ретельно перемішати. Накрити м'ясо кришкою і прибрати в холодильник на 1,5 години.

04

Гриби висипати на розігріту суху сковороду. Томити до повного випаровування рідини. Додати в сковороду другу половинку нашинкованого лука, 2 ст. л. оливкової олії, смажити 2 хвилини.

05

Додати в сковороду м'ясо і 100 мл. вина. Тушкувати, помішуючи, 10 хвилин. Додати сметану і тушкувати під кришкою 30 хвилин, періодично помішуючи. При необхідності досолити.

06

Додати дрібно нарізану зелень петрушки. Потомити ще хвилин 5. Вимкнути і дати настоятися в соусі.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв